Cum pregătiți în mod corespunzător o expediere?

by dani.vadalex

Cum pregătiți și împachetați un colet pentru ca acesta să fie preluat de curier

Serviciile de expediere colete sunt special create pentru a corespunde cerințelor dvs. În primul rând, trebuie să știți cum să pregătiți în mod corect un colet pentru transport.

Cel mai important pas în procesul de expediere este pregătirea corectă a coletelor pentru curier

Înainte de a plasa o comandă, trebuie să cunoașteți dimensiunile coletului. Acest aspect este foarte important, dar la fel de important este și cum împachetați un colet în mod corespunzător pentru expediere prin serviciile de curierat. În secțiunea de mai jos veți găsi toate răspunsurile pentru dumneavoastră.

Servicii de curierat cu Vadalex Express

 • Serviciul de expedieri standard door to door: este cel mai utilizat și mai convenabil serviciu de curierat folosit pentru transportul coletelor până la 30 kg – 40 kg în anumite cazuri. Timpul de livrare durează de obicei între 2 și 5 zile lucrătoare, în funcție de destinație.
 • Serviciul de expediere a documentelor prin curier. Procedura este identică ca și în cazul pachetelor. Pentru mai multe informații despre plasarea unei comenzi, accesați pagina noastră dedicată.
 • Serviciul de transport freight: când intenționați să trimiteți colete care depășesc dimensiunile standard dar și greutatea de 30kg sau 40kg în unele cazuri.. Pentru a plasa o comandă de transport freight va trebui să solicitați o ofertă individuală.
 • Serviciul de livrare expres cu expediere în 2 sau 3 zile lucrătoare către destinația aleasă, oriunde în lume. Acest serviciu este unul dintre cele mai utilizate de către expeditori.
 • Servicii de relocare și mutare – acest serviciu este dedicat celor ce își mută locuința fie în alt oraș, fie într-o altă țară. Punem la dispoziție soluții logistice care să vă ajute să vă mutați toate bunurile dvs., la un cost cât mai redus.
 • Serviciul de curierat cu preluare în aceeași zi – singurul serviciu destinat livrărilor cu expediere imediată.
 • Transporturile LTL, PTL, FTL, folosite în cele mai multe cazuri de către companii.
 • Serviciul de livrare cu furgoneta acest serviciu presupune rezervarea unei furgonete care va fi dedicată doar transportului articolelor, ajutând totodată la reducerea timpilor de tranzit.
 • Serviciile noastre de curierat sunt dedicate și persoanelor fizice și companiilor.

Care sunt materialele de ambalare de care aveți nevoie și unde le puteți găsi?

Cum împachetati un colet pentru ca acesta să fie preluat de curier? Există două metode de a proteja și a pregăti corect coletele pentru curier, pentru ca acestea să fie acceptate:

– protecția exterioară;

– protejarea din interior.

Mai jos, vă prezentăm materialele de ambalare necesare pentru ambalarea coletului pentru preluare prin curier:

  • Un palet, în cazul în care trimiteți un palet pe care veți încărca coletele.
  • Cutii de carton realizată din diferite tipuri de carton, de diferite dimensuni, accesați pagina noastră dedicată materialelor de ambalare pentru mai multe detalii.
  • Folie cu bule de aer sau hârtie de ambalare.
  • Materialele de amortizare și materiale textile.
  • Protecție din spumă, polistiren, ziare pentru împachetare.
  • Bandă adezivă, foarfece sau cutter necesare pentru tăiere şi pentru etanșarea coletului.
  • Ambalaj din carton presat, umplut cu colţare de protecţie.
  • Colţarele de protecţie din polistiren sau plastic şi plăci din polistiren protejează şi securizează obiectele ambalate.
  • Benzi de fixare a încărcăturii de palet, pentru lipirea încărcăturii pe palet.
  • Straturi din foi de fontă. Acționează ca al treilea strat de protecție.
  • Foi din placaj, pentru a construi o carcasă în jurul articolului.
  • Plăci de carton, pentru protecţie.
  • Coardă subţire sau chingi pentru a fixare.

Materialele de ambalare le puteți achiziționa din:

 • magazinele dedicate Hornbach, Dedeman, Praktiker, Bricostore, Brico Depot;
 • magazinele online;
 • la supermarket sau papetărie.

Fie că expediați un colet, o valiză sau un palet, aveți în vedere că acestea trebuie să fie pregătite la momentul sosorii șoferului companiei de curierat.

După ce ați realizat pregătirea coletelor pentru transport, nu rămâne decât ca acestea să fie livrate în siguranță la destinatar.

Cum pregătiți în mod corespunzător un colet pentru expediere?

Expedieri standard

Iată câteva reguli de expediere în care trebuie să se încadreze coletul/ele dvs.:

 • greutatea;
 • dimensiunile care trebuie luate în considerare atunci când pregătiți o expediere.

Restricții privind dimensiunile și greutatea coletului

Asigurați-vă că nu depășiți greutatea specificată în procesul de comandă. Greutatea coletelor dvs. este verificată în depozitele locale ale companiei de curierat, pachetul să fie colectat dar ulterior respins centrele logistice ale companiei de curierat selectată. Există posibilitatea ca după ce este verificat în depozitele locale alee companiei de curierat, pachetul să fie colectat, dar ulterior respins spre a fi livrat mai departe.

Puteți schimba greutatea coletului?

Da, puteți modifica greutatea coletului. Dar acest lucru este posibil numai dacă ne contactați din timp, adică înainte de a primi e-mailul de confirmare a preluării comenzii de către operatorul logistic selectat. Dacă doriți să schimbați greutatea coletului după confirmarea comenzi, trebuie să ne contactați la scurt timp prin e-mail la [email protected]. Pentru a evita orice probleme, vă rugăm să verificați dimensiunile coletului utilizând verificatorul de mărimi înainte de a plasa comanda.

Restricții privind dimensiunea coletului

Orice colet sau valiză trimisă ca livrare standard trebuie să respecte următoarele dimensiuni:

 • Lungime maximă: 175 cm, lungimea reprezintă cea mai lungă latură a pachetului sau a valizei.
 • Lungimea + 2x lățimea + 2x înălțimea nu trebuie să depășească 300 cm.

Tipuri de ambalaj – Cum ambalați corect un colet pentru transport?

Pregătirea coletelor pentru expediere începe cu ambalarea corectă a acestora pentru transport.

Toate articolele, în afară de valize care trebuie învelite cu folie de plastic pentru a fi expediate, trebuie să fie ambalate într-o cutie de carton. Dacă intenționați să expediați o valiză, aceasta trebuie să fie înfoliată în mai multe straturi cu folie de plastic. Folia din plastic este necesară pentru a preveni deteriorarea exteriorului valizei. Atât mânerele valizei, cât și roțile trebuie învelite în folie din plastic. Dacă aveți o geantă /rucsac de călătorie sau sport, ar trebui să o împachetați într-o cutie. Toate articolele ce urmează a fi expediate

Utilizați cutii de carton

Iată, cum se pregătește corect un colet pentru transport! Când pregătiți un colet pentru expediere, cutia trebuie să se potrivească tipului, dimensiunii și greutății articolelor dvs. Ar trebui să fie de bună calitate, rezistentă la umiditate și cu pereți dubli de carton. Protejarea colțurilor, suprafețelor și marginilor sunt, de asemenea, foarte importante.
Când reutilizați o cutie, îndepărtați toate etichetele vechi și asigurați-vă că nu este deteriorată.

Materiale de amortizare

Toate spațiile goale trebuie umplute cu materiale de amortizare. Materialul de amortizare utilizat trebuie să se potrivească articolelor trimise.

Sigilați corespunzător cutia

Sigilarea este foarte importantă pentru un transport în condiții de siguranță. Cutia se sigilează cu bandă adezivă pe toate laturile. Ar trebui să aplicați uniform cel puțin trei straturi de bandă adezivă.

Etichetarea pachetului

Suprafața pachetului sau valizei trebuie să permită, la momentul colectării, lipirea și fixarea etichetei de identificare a expedierii de către șoferul companiei de curierat selectat. Mai mult, clientul poartă responsabilitatea asigurării că eticheta este plasată pe pachetul corect, chiar și în cazurile în care compania de curierat printează eticheta.
În schimb, asigurați-vă că eliminați toate etichetele vechi pentru a preveni confuzia.

Fiecare colet primește un număr de urmărire. Dacă cutiile se deteriorează în timpul transportului, compania de curierat responsabilă de aceasta va ști cui aparțin.

Transport freight

Dacă articolul dvs. nu se încadrează în serviciul pentru expedieri standard puteți utiliza serviciul de transport freight. Puteți solicita ofertă individuală sau rezervați serviciul direct pe site-ul nostru.

Serviciile de curierat rezervate pe site-ul nostru web sunt însoțite de asistența departamentului nostru de servicii pentru clienți, care va răspunde la toate întrebările pe care le-ați putea avea.

Puteți trimite articole mai mari individual, de exemplu, într-o cutie (aceleași reguli pentru ambalare se aplică aici). Dacă aceste articole au o greutate de 40 kg, acestea trebuie să fie așezate pe un palet, pentru a permite o manevrare mai ușoară.

Coletele cu forma pătrată sau dreptunghiulară sunt cele mai ușor de încărcat și manipulat, în timp ce produsele cu o formă neregulată nu sunt indicate pentru transport. Este important de asemenea să centrați greutatea.

Lucruri de reținut înainte de a plasa o comandă

 • introduceți dimensiunile exacte ale încărcăturii incluzând și paletul (lungimea, lățimea și înălțimea);
 • greutatea încărcăturii în kg (greutatea brută nu cea netă);
 • descrieți conținutul pentru a determina valoarea;
 • introduceți adresa de ridicare (colectare) cu atenție, fără greșeli, împreună cu codul poștal corect, numele și numărul de telefon persoanei desemnate pentru predarea încărcăturii șoferului companiei de curierat;

După cum observați, sunt câteva reguli simple de urmat pentru ca expedierea dvs. să se realizeze cu succes. Dacă aveți întrebări cu privire la ambalarea și expedierea diferitelor articole, contactați experții noștri. Aceștia vă vor oferi detaliile de care aveți nevoie.

 

You may also like

Leave a Comment

Folosim cookie-uri pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive
Save settings
Cookies settings